home ligging contact project  
     
   

Raapsteelhof en Aardpeerhof: wonen aan groene woonerven

 

Binnen het project Papenhof worden drie autoluwe en groene semi-publieke woonerven ontwikkeld. Na de realisatie van het Pastinaakhof (BEN-bouwkavels en woningen 'de hofkes') worden nu de 27 bouwkavels rondom het Raapsteelhof en het Aardpeerhof te koop aangeboden.

Bekijk hier de schikking van de loten en prijslijst.

Elke kavel beschikt over:

  • een eigen privé-tuin;
  • een eigen autostaanplaats in de aangrenzende ondergrondse parkeergarage;
  • mogelijkheid tot 2 of 3 bouwlagen.

Hoe stel je jezelf kandidaat?

1) Bekijk alle essentiële info zoals de verkoopsvoorwaarden, de werking van de architectenpool en stedenbouwkundige voorschriften via deze handige presentatie

2) Raadpleeg de architectenbundel: één van deze vijf architecten zal jouw toekomstige woning vorm geven

3) Meet your architect: neem vrijblijvend contact op met jouw favoriete architecten voor meer informatie

4) Dien je kandidatuur in. Gebruik hiervoor het kandidaatsstellingsformulier en zorg ervoor dat je alle nodige bijlagen toevoegt.Hoe gebeurt de toewijzing?

  • In het formulier wordt gevraagd naar je keuze van architect. Die keuze bepaalt mee welke kavel je toegewezen krijgt. Je kan ook een tweede en derde keuze aangeven in het formulier.
  • De eerste inschrijvingsperiode liep af op 31/01/2019. Kandidaatstellingen na 01/02/2019 worden beoordeeld na toewijzing van de percelen uit de eerste inschrijvingsperiode. Neem gerust contact op voor meer info.

 

 

Bijna-energieneutrale woningen

De 27 bouwkavels zijn exclusief voorbehouden voor BEN-woningen. Deze bijna-energieneutrale woningen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water en halen de benodigde energie uit groene energiebronnen. De extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur.

Vanaf 2021 wordt bouwen volgens de BEN-principes dé standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa.

Meer info over BEN-wonen vind je via www.energiesparen.be/ben.